2016. január 7., csütörtök

Egyre több a feljelentés Két nőt is megerőszakoltak Kölnben

2016.01.06 MTI
Egyre több a feljelentés a szilveszteri támadássorozat miatt. Kölnben eddig 100, Hamburgban 50 feljelentés érkezett a rendőrséghez.
Screenshot

Csaknem egy héttel a nők ellen szilveszter éjjel elkövetett tömeges szexuális zaklatásokat és rablásokat követően a szerdán ismertetett legfrissebb adatok alapján Kölben több mint 100, Hamburgban pedig 50 feljelentés tettek a hatóságoknál.
A rendőrségi jelentések szerint szilveszter este mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Más német nagyvárosokban, így Hamburgban és - bár kisebb mértékben - , de Stuttgartban is történtek hasonló bűncselekmények. 
Heiko Maas német igazságügyi miniszter szerint úgy tűnik, hogy az elkövetők előre kitervelhették a Kölnben a nők ellen elkövetett támadásokat. "Az egész (előre) megbeszélt dolognak tűnik" - mondta szerdán a miniszter ZDF német közszolgálati adó reggeli műsorában, és vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy a kölni esetek összefüggésben állnak-e a hamburgi cselekményekkell, különös tekintettel azok tömeges jellegére.
Hamburgban kicsit más, mégis ugyanaz
A hamburgi nyomozók egyelőre nem látnak kapcsolatot a nagyvárosokban történt támadások között, amelyek ott a piroslámpás negyed híres Reeperbahn nevű utcájában történtek. Ugyanakkor ott is csoportokba verődött támadók inzultáltak, fogdosták a nőket, ugyanúgy elvették mobiltelefonjukat, okmányaikat és pénzüket . Holger Vehren rendőrségi szóvivő szerint az elkövetők 20 és 40 év közöttiek lehettek, az áldozatok pedig 18 és 25 év közöttiek voltak. 
Olaf Scholz, Hamburg szociáldemokrata polgármestere szégyenteljesnek nevezte a támadásokat, és azok kapcsán azt hangoztatta: "Nincs becsülete annak, aki csoportokba verődik, hogy nőket zaklasson. Törvényszegően, gonoszul és gyáván cselekszik" - fogalmazott Scholz honlapján és Facebook közösségi oldalán is.
Eddig két nemi erőszakról tudnak
Eddig több mint száz ötven áldozat jelentkezett a rendőrségen. Mintegy háromnegyedük számolt be szexuális bűncselekményről, arról, hogy a támadók megfogdosták. Két nőt pedig a sajtóértesülések szerint meg is erőszakolhattak. Az áldozatok vallomásai alapján bántalmazóik többsége arab vagy észak-afrikai származású lehet.

Riói Karnevál - 2019-ben

A Rióban megtartott Karneválról sokan hallottak, de az ott érezhető hangulatról csak hallomásból lehet tájékozódni. Mi is megpróbáljuk az i...