2015. július 14., kedd

A Feng shui szimbólumai

A Feng shui sok szimbólumot használ, melyek mindegyike más-más életterületen hoz szerencsét.
A Feng shui szimbólumai az élet minden területén szerencsét hoznak. Nem csak a lakás díszítésének kialakításában játszanak szerepet, de egyben pozitív energiát is sugároznak. A legtöbb szimbólum festmény, szobor vagy akár pószter formájában is elhelyezhető a lakás különböző pontjain.
Bagoly
A bagoly a tudás, a bölcsesség madara. Az önművelés, tudás területén, vagy íróasztalunk ÉK-i részén elhelyezve segíti a tanulást, a tudás megszerzését.
Buddha
A Buddha szobrokat sok kultúrában előszeretettel alkalmazzák, hiszen szerencsehozónak tartják. A kövér, zsákot tartó Buddhát arra az életterületre helyezzük, ahol gondjaink adódtak. A gyermekekkel körölvett Buddhát érdemes a gyermekek területén elhelyezni, mely segíthet a gyermekáldásban. A kínai pénzeket tartó Buddha a gazdagság területén hoz szerencsét.
Elefánt
A felfelé álló ormányú elefánt szerencsét hoz, helyezzük el a lakásban nyílászárónak háttal!
Fu’k, Lu’k, Sau
A három kínai Istenség szerencsét hoz, érdemes a pártfogók területén elhelyezni.
Hal
A kínaiak főként a csillogó, pénzérmékhez hasonló pikkellyel rendelkező halakat részesítik előnyben (aranyhal, ponty). Ha akváriumot szeretnénk, a halak mindig legyenek páratlan számúak, s legyen köztük egy fekete, mely elűzi a balszerencsét. Az akváriumot érdemes a lakás északi részén (víz elemű életterület) elhelyezni, így a karrierben is szerencsét hoz.
Háromlábú béka
Egy kínai monda szerint Liu Hai egy pénzérmével csalogatta ki a tóból a háromlábú békát. Miután hazavitte gazdagságot hozott a házba. A háromlábú békát szájában pénzérmével helyezzük el munkahelyünkön íróasztalunk alatt, vagy lakásunkban a gazdagság területén, s szerencsét hoz az anyagiak területén.
A ló szimbóluma főként a párkapcsolatra vágyó, magányos emberek számára hasznos. A lakás Déli részén helyezzük el egy ló képét, mely odacsalogatja az udavarlókat.
Növények
Az élő növények vonzzák a chi-t, míg a szárazvirágok negatív energiát sugároznak. A selyem- és művirágok ugyan helyettesíthetik az élő növényeket, de ezek csupán "illúziót keltenek", nem egyenértékűek egy élő virággal. A kaktuszok és más hegyes, szúrós levelű növények inkább az udvaron, lakáson kívül kapjanak helyet. A vastag, húsos levelű növények főként a z egészség- és az anyagiak területén hoznak szerencsét.
Szélcsengő
A szélcsengők felhasználási területe széleskörű. Az ajtó, ablak elé akasztott szélcsengő a lakásba vonzza a pozitív energiákat. Lakáson belül mérsékelhetik a túl gyorsan áramló energiákat, így hosszú, egyenes közlekedők, folyosók gyors energiaáramlásának lassítására is alkalmasak.
Teknős
Az északi területen elhelyezett teknős (akár élő, akár csak szobor) szerencsét hoz a munkában. A sárkányfejű teknős hátán kisteknőssel, kék szalaggal a szájában egészséget hoz, s a lakás keleti területén kap helyet. Ha szájába piros szalagot helyezünk a szerelemben, ha aranyszalagot, a gazdagság elérésében biztosítja a sikert.
Szerző: Admin, www.noinet.hu, 2008.09.02

Riói Karnevál - 2019-ben

A Rióban megtartott Karneválról sokan hallottak, de az ott érezhető hangulatról csak hallomásból lehet tájékozódni. Mi is megpróbáljuk az i...